INDIë-ONDERZOEKER DROOGLEVER ZWAAIT AF

Geplaatst op 13 april 2006
Het ING neemt op 11 april afscheid van onderzoeker dr. P.J. (Pieter) Drooglever. Drooglever is expert in historisch onderzoek naar Nederlands-Indië, Indonesië en Papoea's.
Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis neemt op 11 april afscheid van onderzoeker dr. P.J. (Pieter) Drooglever. Drooglever (65) is expert in historisch onderzoek naar Nederlands-Indië, Indonesië en Papoea's. Hij werkte bijna 37 jaar voor het instituut. Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis heeft een aantal van zijn artikelen en biografische schetsen gebundeld.
Pieter Drooglever is bij een breed publiek bekend om zijn studie 'Een Daad van Vrije Keuze'. Dat boek gaat over de Nederlandse overdracht van Nieuw-Guinea aan Indonesië en over de volksraadpleging van de Papoea's. De studie verscheen in november 2005.
Drooglever werkte mee aan de twintig delen tellende 'Officiële bescheiden betreffende de Nederlands-Indonesische betrekkingen 1945-1950'. De eerste negen delen als medewerker, de laatste elf als bewerker. Ook schreef hij veel artikelen en andere wetenschappelijke bijdragen.
Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
www.inghist.nl/Instituut/Medewerker/PieterDrooglever

Bericht geplaatst in: nieuwtje