COLLOQUIUM HYLLOS

Geplaatst op 5 december 2013 door Redactie
 Colloquium Hyllos
Een bijzonder middagcolloquium over democratische idealen, Griekse tragedie en politiek theater.
De nieuw geschreven Griekse tragedie Hyllos, die door de Veenfabriek Leiden en Asko|Schönberg wordt gespeeld, is een directe reactie op de huidige politieke retoriek, op democratische idealen en de krachten die een democratie bedreigen. Daarmee lijkt het stuk zich naadloos te voegen in de politieke dimensie die veel tragedies uit de Griekse oudheid wordt toegedicht.
 
Maar wat moeten wij ons voorstellen bij die politieke dimensie van de oorspronkelijke Griekse tragedies? En is de huidige politieke retoriek wel zo ontaard als in Hyllos wordt gesuggereerd? Twee specialisten formuleren een antwoord op deze vragen en gaan vervolgens in discussie met een panel van deskundigen.

Sprekers
William Allan, verbonden aan het University College Oxford, en gevierd onderzoeker op het gebied van de Griekse tragedie.
Titel van de lezing: ‘Greek Tragedy as Political and Popular Art‘.
Kees Brants, emeritus hoogleraar politieke communicatie aan de Universiteit Leiden.
Titel van de lezing: ‘Politics, Media and the Power of Rhetoric‘.
 
Discussieforum
Het discussieforum staat onder leiding van radiopresentator Lex Bohlmeijer. Naast de twee sprekers zullen ook Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie), jurist mensenrechten en prominent PvdA-lid Sander Terphuis en parlementair journalist Marcel ten Hooven (o.m. De Groene Amsterdammer) hierin zitting nemen.
 
Praktische informatie
Het colloquium vindt plaats vrijdagmiddag 6 december 2013 in De Duif te Amsterdam, Prinsengracht 756, tevens de locatie van de voorstelling Hyllos.
Het programma begint om 13.00 uur en eindigt om ca. 16.45 uur.
De voertaal van de lezingen is Engels. De voertaal van het discussieforum is Nederlands.

Aanmelden via Antiek Theater Herman Altena
Bericht geplaatst in: artikel, agenda, lezingen