CROWDFUNDING SODAFABRIEK SCHIEDAM

Geplaatst op 23 oktober 2013 door Restauro Architecten
Crowdfunding Sodafabriek Schiedam
Twee monumentale pakhuizen redden van de sloop, om er een levendige creatieve broedplaats van te maken op een prachtige plek in Schiedam. Dat is het doel van de Coöperatieve Vereniging Sodafabriek Schiedam.
Het eerste gedeelte is gelukt, de pakhuizen worden niet gesloopt maar zijn aan de initiatiefnemers verkocht voor een symbolische euro. Aan het tweede deel wordt hard gewerkt en er zijn al veel stappen gezet. Zo is de cascovergunning verleend en is het dak wind- en waterdicht gemaakt.


Om weer verder te komen is de coöperatie op zoek naar investeerders. Via crowdfunding kunnen mensen die het project een warm hart toedragen of die gewoon een goed rendement willen krijgen, investeren in het project. Na drie jaar betalen we de inleg met 12% rente terug.

Schiedam zal in de toekomst een bruisende creatieve plek rijker zijn, waar logies, kunstenaarsateliers, kantoren en horeca te vinden zullen zijn. Innovatie, duurzaamheid, betrokkenheid en zelf doen zijn de kernbegrippen. Een project dat niet in een keer klaar is maar groeit en ontwikkelt. 


Op donderdag 7 november organiseert  Restauro Architecten een lezing over de geschiedenis en de herbestemming van de twee monumentale pakhuizen de Sodafabriek.

Geïnteresseerden krijgen eerst een rondleiding in de Sodafabriek aan de Makkersstraat 3 in Schiedam, gevolgd door een lezing in het net op de hoek gelegen café de Rooie Koffer



Programma lezing donderdag 7 november (gratis entree)

19:30 uur
Ontvangst met koffie en rondleiding in de Sodafabriek,  Makkersstraat 3 Schiedam
 
20:30 uur
Lezing door Geert Medema over de geschiedenis en herbestemming van de Sodafabriek .
De lezing vindt plaats in de Rooie Koffer, Tuinlaan 50 Schiedam (gelegen naast de Sodafabriek).
Dr. Geert Medema is architectuurhistoricus en beleidsadviseur monumenten van de gemeente Schiedam.

21:30 uur
Borrel (consumpties voor eigen rekening)

 
Wilt u meer weten over investeren in dit mooie project? Kijk op www.sodafabriek.nl en op www.crowdaboutnow.nl/sodafabriek 

 
Bericht geplaatst in: artikel, agenda, lezingen