GESCHIEDENISCAFE SCHIEDAM

Geplaatst op 25 januari 2012 door Redactie
Geschiedeniscafe Schiedam
Crisis in Schiedam. Zijn er lessen? Dat is het onderwerp van het eerste Schiedamse Geschiedeniscafe, zondag 29 januari aanstaande.
Jeneverie ‘t Spul vormt zondag 29 januari het decor voor het eerste Schiedamse Geschiedeniscafé. Tussen 15.00 en 16.30 uur is iedereen welkom die van geschiedenis en mooie verhalen houdt .

Rob van Klaarwater opent het Schiedamse Geschiedeniscafé met een bloemlezing van de verschillende crises die de Schiedamse jeneverindustrie heeft doorgemaakt. 

Daarna houdt Schiedammer en historicus Han van der Horst een lezing over de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw. Wordt 2012 het jaar van de Grote Crisis? Gaan we terug naar de zwarte jaren dertig van de vorige eeuw? Krijgen we in Schiedam opnieuw te maken met massale werkloosheid en sociale onrust? Of liggen de zaken nu heel anders? Han kijkt samen met u terug en trekt lessen uit de Schiedamse crisisjaren.

Het Geschiedeniscafé  is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor cultuur en geschiedenis. Er is volop ruimte om met Han van der Horst en met elkaar van gedachten te wisselen over het onderwerp. Kom luisteren naar een mooi verhaal en muziek uit de jaren dertig  en neem er een borrel of een kopje thee bij.

De toegang is gratis. De volgende Geschiedeniscafés  zijn op zondagmiddag 29 april en zondagmiddag 26 augustus.

zondag 29 januari 
15.00 uur
Jeneverie 't Spul
Hoogstraat 92 
Schiedam 
 
Bericht geplaatst in: artikel, agenda, lezingen