WEBSITE WINT PRIJS

Geplaatst op 29 november 2010 door redactie
Website wint prijs
Website van historische vereniging wint Hollandprijs 2010.
De Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) uit Rotterdam heeft op 19 november in Den Haag de Hollandprijs 2010 ontvangen voor de beste website van een lokale historische vereniging.

Tijdens de prijsuitreiking op de Hollanddag in het Haags Gemeentearchief bleek dat in Noord- en Zuid-Holland maar liefst 241 historische verenigingen bestaan, waarvan 34 verenigingen hun websites hadden laten meedingen naar de Hollandprijs 2010. Uiteindelijk werden 8 websites genomineerd. Dat de HVPA als winnaar in de categorie 'historische verenigingen met minder dan vijfhonderd leden' uit de bus kwam, had volgens de jury vooral te maken met de aantrekkelijkheid van de website, de leesbare en toegankelijke teksten, en de overzichtelijke fotoalbums. Ook het feit dat de vereniging als een van de weinige lokale historische verenigingen te vinden is op de fotobeheerwebsite Flickr, scoorde hoog. Al met al biedt de HVPA-website meer dan een digitale folder: ‘men informeert over het verleden van de Prins Alexanderpolder en biedt bezoekers van de site de mogelijkheid tot participeren’, aldus de jury van de Hollandprijs 2010. De Hollandprijs is in 2007 ingesteld door de Historische Vereniging Holland te Dordrecht.

De HVPA is in 2007 opgericht en wordt sinds dat jaar financieel ondersteund door de deelgemeente Prins Alexander. Sinds 2008 is haar huidige website online. Marlous van Bremen, grafisch vormgever, en Marja van Putten, websitebouwer, zijn de vormgevers van de HVPA website. Het bestuur is bijzonder blij met het feit dat haar poging om op lokaal historisch gebied een ander geluid te laten horen, nu is gewaardeerd met de Hollandprijs 2010. Ze ziet de Hollandprijs als een aanmoediging om de geschiedenis van de deelgemeente Prins Alexander op een aantrekkelijke en aansprekende manier voor het voetlicht te blijven brengen. Niet alleen voor de bewoners van de deelgemeente die hier al vanaf het begin wonen, maar ook voor nieuwkomers die weinig weten over de historische grond waarop ze wonen, en voor mensen die graag hun verhaal kwijt willen over de Alexanderpolder. Over de bestemming van het geldbedrag van de Hollandprijs hoeft de HVPA wellicht niet lang na denken: in 2012 wil ze een publieksboek uitbrengen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Prins Alexanderpolder. De financiering van dat boek is nog niet geheel rond. In de tussentijd blijft de vereniging actief in het stimuleren van de belangstelling voor de geschiedenis van de polder.

Website HVPA

Historische en actuele foto's van de Alexanderpolder op Flickr




Bericht geplaatst in: nieuwtje