DEFIANCE

Geplaatst op 23 maart 2009 door Redactie
Defiance
Defiance is het verhaal over menselijkheid, trots, redding en wraak tijdens de Tweede Wereldoorlog.
foto: met toestemming gedownload van www.defiancemovie.nl/
In de winter van 1941 worden de Joden in Oost-Europa met duizenden tegelijk de dood in gejaagd. Drie broers willen niet langer schuilen en organiseren het enige gewapende Joodse verzet in dit epische en waargebeurde verhaal over menselijkheid, trots, redding en wraak tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Veteraan Tuvia (Daniel Craig) ontdekt bij thuiskomst dat zijn broers Zus (Liev Schreiber) en Asael (Jamie Bell) als enigen van hun familie een razzia overleefd hebben. Ze schuilen, samen met een klein groepje Joodse dorpelingen, in de Wit-Russische bossen nabij Naliboki. De charismatische Tuvia neemt de leiding over de groep en laat steeds meer Joodse families toe in het kamp, tot grote frustratie van Zus. Die wil vooral wraak nemen en onderneemt steeds meer gewelddadige aanvallen op
nazi’s en verraders. De rivaliserende broers zullen, zeker met de strenge winter op komst, al hun leiderschap en vertrouwen moeten tonen om de menselijke waardigheid te laten zegevieren. Intussen groeit de Joodse gemeenschap uit tot meer dan duizend bewoners; mannen en vrouwen, jong en oud, bereid om alles te riskeren om in echte vrijheid te leven.

Regie: Edward Zwick (Glory, The Last Samurai, Blood Diamond)
Cast: Daniel Craig (Road to Perdition, Munich, Casino Royale)
Liev Schreiber (The Hurricane, The Manchurian Candidate)
Jamie Bell (Billy Elliot, Dear Wendy, King Kong, Jumper)
Ook met Alexa Davalos (The Mist) en Tomas Arana (Gladiator)
Genre: drama / oorlog
Keuring: 16 jaar
Release: 19 maart 2009
Defiance, de site

Bij een bezoek aan de film kan de bezoeker een flyer meenemen waarmee het boek Defiance (verschenen bij uitgeverij Forum) met € 2.50 korting kan worden aangeschaft. De koper van het boek krijgt een tweede bioscoopkaartje voor de helft van de prijs.

Defiance
auteur: Nechama Tec
Vertaling:   Chris Mouwen 
Paperback 320 blz. 
ISBN:   9789049200596 
Prijs:   € 12.50
Uitgeverij ForumBericht geplaatst in: artikel, nieuwtje, filmrecensie