BESTE GESCHIEDENISLERAAR VAN 2008

Geplaatst op 21 september 2008 door Redactie
Beste geschiedenisleraar van 2008
Wie is de beste geschiedenisleraar van 2008?

Een nieuw initiatief van de NPS: De uitverkiezing van de Beste Geschiedenisleraar van het Jaar. Met deze nieuwe, jaarlijkse traditie wil de NPS de grote verhalenvertellers en de bevlogen geschiedenisgekken onder docenten geschiedenis op Nederlandse middelbare scholen in de schijnwerpers zetten en honoreren voor hun noeste arbeid.

Scholieren worden via radiospotjes, YouTube, Hyves en posters opgeroepen hun favoriete docent geschiedenis te nomineren voor de uitverkiezing van de Beste Geschiedenisleraar van het Jaar. De bedoeling is dat leerlingen met hun mobiel een clipje maken van hun favoriete leraar geschiedenis in actie en dat insturen. Een vakkundige jury beoordeelt de filmpjes en selecteert in een tweede ronde een tiental leraren. De laatste ronde vindt 6 oktober live plaats op televisie, waar de drie finalisten een staaltje van hun kunnen afleggen. De winnaar mag zich een jaar lang tooien met de titel Beste Geschiedenisleraar 2008.

De uitverkiezing van de beste geschiedenisleraar is onderdeel van Gek van Geschiedenis, een uitzending waarmee de NPS het startschot geeft voor de Week van Geschiedenis die dit jaar haar eerste lustrum viert. In Gek van Geschiedenis óók de uitreiking van de Prijs voor het Beste Historische Boek; "Geschiedenisamateurs" aan het woord over hun historische passie; en de aftrap van de nieuwe NPS/VPRO serie Het verleden van Nederland.

Gek van Geschiedenis, uitzending 6 oktober, 21.00 uur, Nederland 2.
www.gekvangeschiedenis.nl
 

Bericht geplaatst in: artikel, feniks docenten, feniks nieuws