HET MYSTERIE VAN DE NACHTWACHT

Geplaatst op 18 april 2006
Het mysterie van de Nachtwacht neemt ons terug in tijd. Door de ogen van Rembrandts knecht Wiggert beschrijft Dick Walda de totstandkoming van de Nachtwacht.
Het mysterie van de Nachtwacht neemt ons terug in tijd. Door de ogen van Rembrandts knecht Wiggert beschrijft Dick Walda de totstandkoming van de Nachtwacht. Het resultaat is een uiterst spannende historische jeugdroman die de Gouden Eeuw doet herleven.
Rembrandt heeft het erg druk met een nieuw schilderij, waarop het schuttersgilde in pracht en praal wordt vastgelegd. Als een bezetene werkt hij aan de Nachtwacht. Aan Wiggert vraagt hij om als knecht te komen werken zijn atelier. Waneer Wiggert Rembrandts secretaris betrapt op fraude loopt dat voor hem bijna fataal af. Maar met onverwachte hulp van Klaasje weet hij de dief te ontmaskeren en Rembrandt de waarheid onthullen. Wiggert wordt beloond met een mooie baan, maar blijft met vragen zitten: wie is die leuke Klaasje eigenlijk? En wie zijn die vrouw en die jongen met kruithoorn op de Nachtwacht?
Dick Walda schreef diverse historische jeugdboeken en programma’s voor radio en televisie. Zijn werk is meerdere malen bekroond, onder meer met de Mr. H.G. van der Viesprijs en de Russische Worowskyprijs voor de journalistiek.
Dick Walda - Het mysterie van de Nachtwacht
Uitgeverij De Fontein
gebonden, 188 blz.
ISBN 90 261 3152 6
€ 14,95

Bericht geplaatst in: nieuwtje